Винарија Сабосс

Енигма

Бело стоно суво вино, „сопствена берба“. Оцеђена је од сорти грожђа „Италијански ризлинг“ и „Тамјаника“. Настао је купажом уз примену савремене технологије за бела вина и традицијом дугом више од 160 година година у подруму Михајловић.
Ферментација шире и нега вина се обавља у дрвеним храстовим судовима.
Вино Енигма се одликује зеленкасто жућкастом бојом, пријатног укуса и мириса. Богато је екстрактом, израженом аромом и хармоничног винског букеа.
Сервира се на температури од 8° до 12°C.
Препоручује се уз живинска меса, телетину, речне и морске специјалитете, десерте и беле кремасте колаче. Може се пити и као аперитив.

Поглед Тамјаника

Произведено од аутохтоне сорте грожђа Тамјаника по савременој технологији за производњу белих мускатних вина и традицији дужој од 160 година у подруму Михајловић.
Вино је са израженим карактеристикама сорте грожђа Тамјаника, мускатног мириса, пуног укуса, бистро жуте боје.
Сервира се на температури од 8 до 12°C. Препоручује се уз јела живинског меса, телетину, речне и морске специјалитете, десерте и кремасте колаче.
Алк. 12,0% вол

Поглед Совињон блан

Бело сортно суво вино Сoвињон Блан произведено је по технологији за производњу белих мускатних вина и традицији дужој од 160 година у подруму Михајловић.
Вино са израженим карактеристикама сорте грожђа „Совињон блан“, жуте боје, чистог мускатног мириса, пуног укуса, топло и нежно. Сервира се на температури од 8 до 12°C.
Препоручује се уз јела са живинским месом, телетином, речне и морске специјалитете, десерте и кремасте колаче.
Алк. 13,0 % вол

Rose

Ружичасто стоно вино произведено од грожђа сорте Прокупац „сопствена берба“ по традицији и технологији вина Подрума Михајловић, дугој већ више од 160 година.
Одликује га светло ружичаста боја, нежног, финог воћног укуса и мириса јагоде.
Сервира се охлађено на температури од 10° до 12°C.
Препоручује се уз предјела, бела меса, воће и воћне десерте и колаче.

Драгуљ

Црно, суво вино, „сопствена берба“. Оцеђено је од аутохотне сорте грожђа „Прокупац“ и малог удела сорте „Жупски бојадисер“.
Производи се комбинацијом класичне технологије производње црних вина уз традицију дужу од 160 година и примене савремених технолошких поступака.
Ферментација и нега вина се обавља у дрвеним судовима од храста Лужњака што вину даје посебну ноту укуса.
Драгуљ је снажно, робусно, црно вино, са мирисом на грозд, лепе рубин црвене боје, а уз то је мекано и лагано пиће. То је вино богато екстрактом и воћним мирисом.
Најпогодније за пиће је на температури од 15° до 18°C.
Пије се уз традиционална српска јела, меса дивљачи, говедину, јагњетину, плаву рибу, јаке сиреве и шунке.

Каберне совињон

Црно вино „сопствена берба“ оцеђено из истоимене сорте грожђа које води порекло из Француске. Климатски услови Жупе александровачке, којима се ова сорта одлично прилагодила, су учинили да се ово вино разликује од свих осталих вина произведених од ове сорте грожђа.
Одликује га лепа тамно црвена боја. Равнотежа винске киселине и јачине (% алкохола), богатство у екстракту даје овом вину снажан и озбиљан тон. Ово је густо вино са дубином, дужином и елеганцијом, глатко, а изражајно, сортно вино са компонентама укуса воћних плодова црне рибизле и боровнице те мирисом шумских љубичица. Одише свежином која просто мами.
Каберне Совињон Михајловић је добитник Златне медаље Новосадског пољопривредног сајма 2007. године, за квалитет.
Сву лепоту овог вина најбоље ћете осетити када је вино на температури од 16° до 18°C. Препоручујемо га уз меса на жару, меса дивљачи, јагњетину, шницле, шунке. Лепо се слаже са димљеним лососом, шараном и тврдим сиревима.

Контакт

+381 62 105 7978

Крушевачка 52/3
37230 Александровац, Србија

www.saboss.rs

saboss@ptt.rs