Винарија Сабосс

Енигма

Бело стоно суво вино, „сопствена берба“. Оцеђена је од сорти грожђа „Италијански ризлинг“ и „Тамјаника“. Настао је купажом уз примену савремене технологије за бела вина и традицијом дугом више од 160 година година у подруму Михајловић.
Ферментација шире и нега вина се обавља у дрвеним храстовим судовима.
Вино Енигма се одликује зеленкасто жућкастом бојом, пријатног укуса и мириса. Богато је екстрактом, израженом аромом и хармоничног винског букеа.
Сервира се на температури од 8° до 12°C.
Препоручује се уз живинска меса, телетину, речне и морске специјалитете, десерте и беле кремасте колаче. Може се пити и као аперитив.

Rose

Ружичасто стоно вино произведено од грожђа сорте Прокупац „сопствена берба“ по традицији и технологији вина Подрума Михајловић, дугој већ више од 160 година.
Одликује га светло ружичаста боја, нежног, финог воћног укуса и мириса јагоде.
Сервира се охлађено на температури од 10° до 12°C.
Препоручује се уз предјела, бела меса, воће и воћне десерте и колаче.

Драгуљ

Црно, суво вино, „сопствена берба“. Оцеђено је од аутохотне сорте грожђа „Прокупац“ и малог удела сорте „Жупски бојадисер“.
Производи се комбинацијом класичне технологије производње црних вина уз традицију дужу од 160 година и примене савремених технолошких поступака.
Ферментација и нега вина се обавља у дрвеним судовима од храста Лужњака што вину даје посебну ноту укуса.
Драгуљ је снажно, робусно, црно вино, са мирисом на грозд, лепе рубин црвене боје, а уз то је мекано и лагано пиће. То је вино богато екстрактом и воћним мирисом.
Најпогодније за пиће је на температури од 15° до 18°C.
Пије се уз традиционална српска јела, меса дивљачи, говедину, јагњетину, плаву рибу, јаке сиреве и шунке.

Контакт

+381 62 105 7978

Крушевачка 52/3
37230 Александровац, Србија

www.saboss.rs

saboss@ptt.rs