Подрум Чокот

Eксперимент Тамјаника је бело вино настало од истоимене сорте грожђа која расте на надморској висини од 530 до 550 метара. Боја је раскошна жуто златна са зеленкастим нијансама. На мирису поседује ноте мускатног орашчића који долази до изражаја већ након првог гутљаја. Ова тамјаника има све сортне карактеристике, а посебно је красе раскошне киселине. Завршница је дуга и хармонична, а утисак лепршавости се памти.

Експеримент Прокупац је вино тамно љубичасте боје, са аромама суве шљиве, вишње, са додиром бибера и барика, средњег тела, заобљених танина и прелепе завршнице.

Препоручује се декантирање.

Радован 100% Тамјаника је кристално прозирна са лепим златним тоновима, нежних и заводљивих арома, освежавајућих киселина и чаробног укуса. Ово вино нуди потпуни увид у потенцијале ове сорте на жупском тероару. Вино је одлежало у барику 12 месеци. На носу се могу осетити прелепе и интензивне ароме муската са храстовим дрветом захваљујући барику у којем је старило. На непцу ће вас опчинити невероватна пуноћа овог вина.

Радован 100% прокупац је вино произведено од пробраних гроздова прокупца из сопственог винограда. Овај потпуно сортни прокупац одлежао је 18 месеци у дрвеним бурадима и 5 месеци у боци. Вино поседује рубин црвену боју која му даје снажан изглед у чаши. На носу се могу осетити интензивне воћне ароме од којих се највише истичу ароме вишње и купине.

Контакт

+381 63 83 12 512

Старци бб
37230 Александровац, Србија

www...

podrumcokot@gmail.com