Подрум Браћа Рајковић

33 је премиум бренд винарије. Ради се о пробирној берби. Вино изразите снаге, на укусу потентно, суптилно, са аромама огрозда и дивље купине, дувана, зрна кафе. Изразито комплексна арома храста, зачина и минерала.

33 бела је вино светлозлатне боје, врло комплексног мириса, у којем се нижу ноте зрелог воћа, белог пољског цвећа, белог бибера, грожђа, коре лимуна, кајсије и жуте јабуке. Интензивно на укусу, са израженим зрелим тоновима цитруса, жуте јабуке, крушке и диње, уз нежан додир нота ваниле, карамеле и цимета.

Prince је вино произведено од аутохтоне српске сорте грожђа рскавац, познатије као прокупац. Рскавац је аутохтони жупски назив за грожђе које, док се једе, под зубима “рска”. Тамно рубин црвене боје. Арома је наглашена и веома пријатна, изразито комплексна, преовлађују ароме суве шљиве и ваниле, нијансе дувана и презрелих црних рибизли. Осамнаест месеци у барик бурету, комбинација српског и француског храста.

Једно од најпрепознатљивијих и најрепрезентативнијих вина Србије. Произведено из винограда старих више од 80 година. Представља, сасвим сигурно, најаутентичније вино из Жупског виногорја.

Sofia tamjanika

Карактеристичног мириса егзотичног воћа, меда, зове, кајсије и диње. На укусу пуно, свеже, свиленкасто и заокружено, изразито пријатних киселина које се одлично слажу уз различиту храну.

Sofia rose

Oвај rose од Пино Ноaра, за разлику од многих других, одаје све специфичности винограда из кога долази. Сув, воћан и пријатних киселина. Са комплексним и пријатним аромама вишања, нара, купине, летњих трава, кима и свеже јагоде у завршници.

Даје све оно што очекујете од доброг rose-а: комплементаран је са најразличитијом храном.

Sofia cuvee

Sofia cuvee је купажа мерлоа, каберне совињона и каберне франка. Изразито питко, снажно, меких и баршунастих танина, са нијансама црне чоколаде и листова дувана, купине и зреле боровнице. Одлежавало 12 месеци у барик бурету.

Dina Barrique

Најромантичније од свих вина, готово чулних арома, понекад скоро слаткасто, снажно као љубав и дубоко као поезија. Изузетне боје презрелих вишања, са меким одсјајем и нијансама пурпура.

На укусу даје ароме свежег црвеног воћа и зачинских тонова, а храстовина додаје дах ваниле, чоколаде и кокоса. Пуног, нежног и заокруженог укуса, са уравнотеженим и свежим воћним киселинама, дуге и пријатне завршнице. Пино Ноaр у свом најбољем издању.

ОPIUM

Вранац, прокупац и зачинка дефинитивно чине српску трилогију винарства. То су три сорте од којих свака носи свој изражен карактер, овде сложене у једној врхунској хармоничној купажи. Вино које одише изузетном снагом и пуноћом, са комплексним аромама црвеног бобичастог воћа и воћних џемова, цимета, чоколаде, зачинских трава и храста. Чврсте и пријатне танинске структуре која даје богатство и оштрину, али и вино тананих, пуних и заокружених нота. Са дугом и јако благом завршницом.

Контакт

+381 64 29 09 741

Горње Злегиње бб
37235 Александровац, Србија

www.podrumbracarajkovic.com

info@podrumbracarajkovic.com